Ce site Web a des limites de navigation. Il est recommandé d'utiliser un navigateur comme Edge, Chrome, Safari ou Firefox.
Vegan op reis - Praag

Vegan op reis - Praag

Beter laat dan nooit, onze tweede stop: Praag 😊

Voor mij was het ongeveer 18 jaar geleden dat ik in Praag was geweest en om eerlijk te zijn herinnerde ik me er niet al te veel van, maar ik kan oprecht zeggen dat ik het een prachtige stad vond!

Van onze hostel was het ongeveer 30min wandelen naar het centrum maar wel door een groot park waar we echt supermooie uitzichten hebben gezien en relaxte rustmomenten hebben gehad.

Vegan eten in Praag is toch net iets moeilijker dan in Berlijn, een beetje vergelijkbaar met België. Namelijk als je een beetje zoekt met HappyCow en goed navraagt dan lukt het zeker!

 

Burrito Loco

We dachten we maken er een beetje een traditie van en zijn ook op onze eerste

avond in Praag lekker Mexicaans gaan eten. Het eettentje Burrito Loco is te vinden op HappyCow en ze hebben 3 vegan keuzes waaronder een heerlijke burrito met lekker veel bonen. 😊

We hebben hier samen gegeten en gedronken voor ongeveer €18, dus naast lekker ook nog eens super goedkoop! Ik raad wel aan om je burrito mee te nemen naar een van de vele gezellige parkjes in Praag aangezien het binnen niet zo heel groot en niet enorm gezellig zitten is.

 

SmetanQ Cafe & Bistro

Ik houd echt superveel van ontbijten, Joep niet zo, dus proberen we hier en daar

een compromis te vinden door te gaan brunchen. Daar was SmetanQ echt de perfecte keuze voor! Ik heb er een heerlijke avocadotoast gegeten (deze is normaal met spiegelei op maar je kan vragen om dit eraf te laten) en ook hebben ze er vegan wafels! :o Ook havermelk voor de cappucino was geen probleem dus zeker de moeite waard om een keer langs te gaan!

 

Onbekende hotdogstand

Toen we onderweg terug waren van het kasteel van Praag naar de binnenstad

ziet Joep ineens dit hotdogstandje, ‘Kijk schat: veggiedog!”. Dus wij aanschuiven om na te vragen en ja hoor, het is een gewone soja hotdog met ketchup en ook het broodje is oké. We hadden ook net heel veel honger dus deze kwam echt als geroepen. 😊

 

 

 

 

Manifesto

Manifesto is een complex van verschillende eettentjes met een klein zwembadje

bij. Het is er echt supergezellig en zelfs als vegan heb je best wel wat keuze! Ikzelf heb genoten van een heerlijke empanada, vegan gyoza en lekker pitabrood van de Griek en ik had echt enorm veel spijt dat ik niet meer honger had.

 

 

Dancing house restaurant (Ginger & Fred)

Het dancing house is een enorm bekend gebouw in Praag en inderdaad wel

cool om te zien. Helemaal bovenaan op de 7e verdieping is ook een restaurant waar je aan het raam kan dineren terwijl je over de Moldau en een deel van Praag kijkt. Er was maar 1 vegetarische optie hier, maar gelukkig bleek deze na navraag wel vegan te zijn. 😊 Het is zeker een leuke ervaring om eens te doen, het ziet er iets chiquer uit maar uiteindelijk hebben we maar €45 betaald voor hoofdgerecht, water, wijn en koffie.

 

 

Nog enkele tips voor Praag

Een heel belangrijke tip is, kijk uit waar je je geld laat wisselen. Zorg ervoor dat je zeker een officieel kantoor gebruikt en reken ook mee na met de rekenmachine van je gsm. Kijk ook goed de biljetten na aangezien het in Praag blijkbaar soms gebeurt dat ze je Russische briefjes teruggeven die ongeveer een 100ste waard zijn van wat je zou moeten krijgen.

 

Het klinkt misschien supertoeristisch maar ik vond het echt superfijn om een peddelbootje te huren voor op de Moldau, dit kostte €12 voor een uur en was echt heel leuk. Het was naast een momentje van rust ook gewoon leuk om de stad eens vanaf een ander punt te bekijken, en ook is het wildleven leuk om naar te kijken: heel veel eendjes, bevers en zwanen in het water. 😊

 

Mijn laatste tip is voornamelijk voor muziekliefhebbers, in Praag kan je in verschillende prachtige hallen een klassiek muziekconcert gaan volgen. Dit was om eerlijk te zijn mijn leukste ervaring hier en heeft ons ongeveer €25 per man gekost.

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Panier

Votre commande est qualifié pour la livraison gratuite You are €200 away from free shipping.
Plus de produits disponibles à l'achat